Bisnesterapian ydinajatukset

Toimintamme ydin on tässä:

1. Jokaisen bisneksen ydinprosessissa on kyse ihmisistä (ydinprosessi on se, millä yrityksesi tekee rahaa).

2. Ihminen ei jätä työpaikan ovelle ihmisyyttään, hän tulee kokonaisena töihin ja kysymys on siitä, mitä hän siellä itsestään voi näyttää ja käyttää.

3. Onneton, stressaantunut, epävarma, pelokas tai ongelmissaan kamppaileva ihminen ei yllä hyvään tulokseen, vaikka kuinka johtaisit hänen suoritustaan. Hänen sisäinen motivaationsa ei synny, eikä syty.

4. Vaikutus kertaantuu ja monimutkaistuu, kun kysymys on yksilön sijaan työelämässä useimmiten työyhteisöstä. Yksikin huonosti voiva ihminen voi myrkyttää työyhteisöä laajalti.

5. Voidakseen voida paremmin elämässään ja menestyä työssään suurin osa ihmisistä tarvitsee kohtaamista, tukea ja ratkaisuja (ei välttämättä vuosien terapiaa, lääkitystä tai diagnoosia).


Bisnesterapia ja ratkaisukeskeinen lyhytterapia

Bisnesterapia on yritysten ja organisaatioiden työntekijöilleen/tiimeilleen/avainhenkilöilleen tarjoama mahdollisuus käyttää ratkaisukeskeisen lyhytterapian ammattilaista apuna uusien näkökulmien ja ratkaisujen löytämiseksi omaan työhönsä, työyhteisöönsä ja elämäänsä liittyen.

Ratkaisukeskeinen lyhytterapia on mm. USA:ssa ja UK:ssa terapian valtamuoto, ja monesti ainoa, jota esimerkiksi vakuutusyhtiöt korvaavat.

Bisnesterapeutteina meille on tärkeää nimenomaan ratkaisukeskeisen lyhytterapian vaikuttavuus, jota saamme jatkuvasti työssämme todentaa.